Skani silkė

Pagrindinis – Salotų receptai – Salotos visiems12 vasario 2020 / gastronom

Skani silkė po kailiu
Skani silkė po kailiniais – neatsiejama šventinio meniu dalis mūsų šalyje. Šis patiekalas mėgstamas, karštai diskutuojama dėl „teisingo” jo gaminimo recepto, sugalvojami originalūs patiekimo būdai ar savos variacijos šia tema. Todėl nusprendėme pasitelkti šiek tiek kūrybiškumo! Kodėl, pavyzdžiui, nepridėjus obuolių su citrinos sultimis sluoksnio prie silkės po kailiu? Jis išskirtinis, originalus ir skanus. Obuoliai dera su virtomis daržovėmis, kiaušiniais ir šiek tiek sušvelnina aštrų smulkiai supjaustytų svogūnų skonį. Išbandykite!

Pagrindinis – Salotų receptai – Salotos visiems12 vasario 2020 / gastronom

Skani raudonoji kepta silkė
Skani silkė po kailiniais – neatsiejama mūsų šalies švenčių meniu dalis. Šis patiekalas mėgstamas, karštai diskutuojama dėl „teisingo” jo gaminimo recepto, sugalvojami originalūs patiekimo būdai ar savos variacijos šia tema. Todėl nusprendėme pasitelkti šiek tiek kūrybiškumo! Kodėl, pavyzdžiui, nepridėjus obuolių su citrinos sultimis sluoksnio prie silkės po kailiu? Jis išskirtinis, originalus ir skanus. Obuoliai dera su virtomis daržovėmis, kiaušiniais ir šiek tiek sušvelnina aštrų smulkiai supjaustytų svogūnų skonį. Išbandykite!

4,79/5
Balsavimas: 28
Silkė po kailiniais
Įvyniota silkė, patiekiama su žalumynais
Veršiena po kailiu
Veršiena po kailiu, patiekite salotas su žalumynais
12PirmynPaskutinė
1 / 2
SUDEDAMOSIOS DALYS
bulvės – 3 vienetai
morkos – 3 vnt.
burokėliai – 2 vnt.
kiaušiniai – 2 vnt.
svogūnas – 1 vnt.
obuolys – 2 vnt.
citrinos sultys – 2 šaukštai.
majonezas – 200 g
Švelniai sūdyta silkės filė – 2 vnt.
druskos, maltų juodųjų pipirų – pagal skonį

ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO RECEPTAS
1 žingsnis
Silkė po kailiu, virti bulves, morkas ir burokėlius, virti kiaušinius
Paruoškite skanios silkės ingredientus kaip silkę po kailiu. Bulves, morkas ir burokėlius kruopščiai nuvalykite ir virkite, kol suminkštės, bet nelupkite. Leiskite atvėsti. Kietai išvirkite kiaušinius. Leiskite atvėsti.
2 žingsnis
Silkę apvoliokite puodeliuose, nulupkite ir išpjaukite filė.
Švelniai pasūdytą silkės filė supjaustykite nedideliais kubeliais, kartu pašalindami smulkius kaulus. Svogūną nulupkite ir perpjaukite per pusę. Pirmiausia supjaustykite plonais griežinėliais, tada labai smulkiais kubeliais.
3 žingsnis
Silkę nuvarvinkite, obuolį supjaustykite smulkiomis juvelyrinėmis juostelėmis, įmaišykite citrinos sultis.
Nuplaukite, nulupkite ir perpjaukite obuolį per pusę. Išimkite šerdį ir sėklas. Minkštimą nulupkite ir supjaustykite labai plonais koteliais. Sumaišykite su citrinos sultimis.
4 žingsnis
Silkes apvoliokite stiklinėse, nulupkite kiaušinius.
Nulupkite kietai virtus kiaušinius ir sutarkuokite juos vidutinio storio pjaustytuvu. Taip pat galite juos sudėti į dubenį ir sumalti stumtuvu, kurį paprastai naudojate bulvių košei ruošti.
5 veiksmas
Silkę apvoliokite puodeliuose, burokėlius sutarkuokite, morkas ir bulves supjaustykite kubeliais.
Nulupkite bulves ir morkas. Jei norite, sutarkuokite juos stambia tarka arba supjaustykite kubeliais. Burokėlius sutarkuokite stambia tarka, tada lengvai nuspauskite, kad pašalintumėte drėgmės perteklių.
6 veiksmas.
Silkė su apvalkalu, į lėkštę dėkite pusę bulvių su pipirais, tada silkės ir svogūnų sluoksnį.
Paruoškite plokščią didelę lėkštę silkei po kailiu. Sudėkite pusę bulvių ir pagardinkite pipirais. Tada uždėkite silkės ir svogūno sluoksnį. Apšlakstykite trupučiu majonezo.
7 veiksmas
Kai silkė bus po kailiu, sudėkite likusius ingredientus, kiekvieną sluoksnį aptepdami majonezu.
Tada sudėkite morkas, pusę burokėlių ir kiaušinius, kiekvieną sluoksnį patepdami trupučiu majonezo. Pagardinkite druska ir pipirais. Ant viršaus sudėkite likusias bulves ir obuolius. Tada juos išlyginkite. Ant viršaus ir šonuose paskleiskite burokėlius.

Lengvi Receptai.lt